Wat is ergotherapiepraktijk Oldambt

 

Ergotherapiepraktijk Oldambt heeft als doel cliënten zo optimaal mogelijk te laten functioneren in hun dagelijks leven en ondersteunen bij het maken van keuzes om dit te realiseren. Binnen de ergotherapiebehandeling wordt er veel waarde gehecht aan een persoonlijke begeleiding met een vriendelijk karakter. Daarbij staan de belangen van de cliënt uiteraard voorop. De behandelingen vinden meestal bij de cliënt thuis, op school of op de werkplek plaats. Daar kunnen de problemen in het dagelijks functioneren het beste worden onderzocht. Behandelingen in een praktijkruimte zijn ook mogelijk. Ergotherapiepraktijk Oldambt komt bij u thuis in de gemeente Oldambt maar ook daarbuiten zoals onder andere gemeente Bellingwedde, Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde.

 


Over mezelf

 

Mijn naam is Sabine Scheeve-Smith. In 2010 ben ik gestart als zelfstandig ergotherapeut van Ergotherapiepraktijk Oldambt. Na 8 jaar ervaring opgedaan te hebben in verschillende werkvelden heb ik mijn eigen praktijk geopend. Ik ben onder andere werkzaam geweest op verschillende afdelingen in een revalidatiecentrum, het speciaal onderwijs, eerstelijns ergotherapie, commercieel bedrijf en in een verpleeginstelling.

Door deel te nemen aan samenwerkings- en overlegverbanden en een kwaliteitskring waarborg ik kwaliteit. Bovendien volg ik regelmatig cursussen, ben ik lid van de Nederlandse vereniging voor Ergotherapie en sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici ex.art. 34 Wet Big. (19905818590)

 


Werkwijze

 

De ergotherapeut zal een intake doen, om zo samen met u te kijken waar de knelpunten liggen en bekijken waaraan u iets wilt veranderen of verbeteren. Er zal indien gewenst overleg kunnen worden gevoerd met uw huis- of bedrijfsarts, fysiotherapeut, verzorging, mantelzorger of andere paramedici.

Na de intake zal er een behandelplan en doelen worden opgesteld. Ook hier ligt de nadruk op wat u wilt. Er zal een behandeling plaatsvinden en afhankelijk van de vraag zal de frequentie vastgesteld worden. De behandeling kan kort gezegd bestaan uit training en/of advisering afhankelijk van de probleemstelling.

 


Samenwerking

 

Ergotherapiepraktijk Oldambt werkt samen met Eerstelijns Ergotherapie Noord Nederland, fysiotherapiepraktijk Ton Schrantee en enkele buurtzorg locaties.

 


Actueel

Juni 2015: De layout van de website is gewijzigd. Er zullen de komende tijd nog kleine veranderingen en aanvullingen gemaakt worden om de informatievoorziening via de website te optimaliseren. 

Ergotherapie

Copyright © 2015. Ergotherapiepraktijk Oldambt | Blijhamsterweg 82 | 9672 AB | Winschoten

Gemeente Oldambt inclusief alle dorpen: o.a. Scheemda, Finsterwolde, Beerta, Nieuw-Beerta, Midwolda, Nieuwolda, Bad Nieuweschans, Drieborg, Oostwold: Gemeente Stadskanaal inclusief alle dorpen: o.a Musselkanaal, Stadskanaal, Alteveer: Gemeente Westerwolde inclusief alle dorpen: o.a. Vlagtwedde, Wedde, Blijham, Bellingwolde, Sellingen, Veele: Gemeente Veendam/Pekela inclusief alle dorpen: o.a. Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Veendam, Wedde: Gemeente Midden-Groningen inclusief alle dorpen: o.a. Meeden, Menterwolde, Noordbroek.